Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia
PrinteazaCubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia din: biban file, suc de lămâie, sos de soia, otet. sare, piper alb măcinat, coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare), zahăr, ulei de arahide, ou, amidon de porumb, morcovi, mazăre congelată, ceapă, roşii pasate.
- 400 g biban file
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet
- sare
- piper alb măcinat
- coriandru
- chimion măcinat
- ghimbir pudra
- zahăr după gust
- 4 linguri ulei de arahide
- 1 ou bătut
- 2 1/2 linguri amidon de porumb
- 2 morcovi tăiaţi romburi
- 50 g mazăre congelată
- 1/2 ceapă tăiată cubuleţe
- 150 g roşii pasate
Mob de preparare:
Peştele file se taie cubuleţe, ce se stropesc cu suc de lămâie, sos de soia şi oţet. Se lasă să se pătrundă, se scoate (din marinată), se condimentează cu sare, piper, celelalte condimente şi zahăr, după gust.
Uleiul se înfierbântă într-un vas Wok. Cubuleţeie de peşte se trec prin ou, apoi prin amidon şi se prăjesc în ulei. Se scot şi se păstrează la cald.
In uleiul rămas se prăjesc legumele, amestecându-se din când în când. Se toarnă deasupra marinata şi tomatele pasate şi se lasă la fiert. Se adaugă cubuleţeie de peşte şi se lasă până când dau în clocot.
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia
Pofta buna!