Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia

Printeaza

Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia din: biban file, suc de lămâie, sos de soia, otet. sare, piper alb măcinat, coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare), zahăr, ulei de arahide, ou, amidon de porumb, morcovi, mazăre congelată, ceapă, roşii pasate.

 

Ingrediente:Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia

  • 400 g biban file
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper alb măcinat
  • coriandru
  • chimion măcinat
  • ghimbir pudra
  • zahăr după gust
  • 4 linguri ulei de arahide
  • 1 ou bătut
  • 2 1/2 linguri amidon de porumb
  • 2 morcovi tăiaţi romburi
  • 50 g mazăre congelată
  • 1/2 ceapă tăiată cubuleţe
  • 150 g roşii pasate

Mob de preparare:

Peştele file se taie cubuleţe, ce se stropesc cu suc de lămâie, sos de soia şi oţet. Se lasă să se pătrundă, se scoate (din marinată), se condimentează cu sare, piper, celelalte condimente şi zahăr, după gust.

Uleiul se înfierbântă într-un vas Wok. Cubuleţeie de peşte se trec prin ou, apoi prin amidon şi se prăjesc în ulei. Se scot şi se păstrează la cald.

In uleiul rămas se prăjesc legumele, amestecându-se din când în când. Se toarnă deasupra marinata şi tomatele pasate şi se lasă la fiert. Se adaugă cubuleţeie de peşte şi se lasă până când dau în clocot.

Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.