Pepenele roșu, cu conținutul său ridicat de apă și dulceața naturală, se îmbină armonios cu aciditatea vibrantă a lime-ului, creând o băutură răcoritoare și ușor de preparat. Acest smoothie este nu doar delicios, ci și plin de vitamine și antioxidanți, fiind o alegere sănătoasă pentru orice moment al […]
Cubulete de biban
PrinteazaCubulete de biban din: biban, lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, zahar, chimion, ghimbir, coriandru, morcovi, ou, ceapa, mazare, rosii, amidon, ulei.
Ingrediente:
- 400 g biban file
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri oţet
- sare
- piper alb măcinat
- coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare)
- zahăr
- 4 linguri ulei de arahide
- 1 ou bătut
- 2 1/2 linguri amidon de porumb
- 2 morcovi, tăiaţi romburi
- 50 g mazăre congelată
- 1/2 ceapă tăiată cubuleţe
- 150 g roşii pasate
Mod de preparare:
Peştele file se taie cubuleţe, ce se stropesc cu suc de lămâie, sos de soia şi oţet. lasă să se pătrundă, se scoate (din marinată), se condimentează cu sare, piper, celelalte condimente şi zahăr, după gust.
Uleiul se înfierbântă într-un vas Wok. Cubuleţele de peşte se trec prin ou, apoi prin amidon şi se prăjesc în ulei.
Se scot şi se păstrează la cald.
In uleiul rămas se prăjesc legumele, amestecându-se din când în când. Se toarnă deasupra marinata şi tomatele pasate şi se lasă la fiert.
Se adaugă cubuleţele de peşte şi se lasă până când dau în clocot.
Pofta buna!
Iepure fraged în sos de muștar și cimbru
Carnea fragedă de iepure se îmbină perfect cu sosul cremos de muștar, iar aroma subtilă de cimbru adaugă un plus de savoare. A ceastă rețetă este ideală pentru a impresiona pe cei dragi, fiind ușor de pregătit, dar plină de gusturi sofisticate. Ingrediente 1 iepure (aproximativ […]