Cubulete de curcan in lapte

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de cubulete de curcan in lapte din: pulpa de curcan, unt, brandy, lamai, lapte, faina, menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru

Ingrediente:Cubulete de curcan in lapte

  • 700 g pulpă de curcan
  • 30 g unt
  • 3 linguri de brandy
  • 2 lămâi
  • 4 pahare de lapte gras
  • 1 lingură de făină
  • 2 fire de mentă
  • nucşoară
  • 1 lingură de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

După ce aţi spălat o lămâie, radeţi-i coaja şi stoarceţi-i sucul, păstrându-le deoparte. Tăiaţi cubuleţe pulpa de curcan şi rume­niţi-o într-o cratiţă în care aţi topit mai întâi untul; stropiţi cu brandy şi lăsaţi să se evapore la foc iute.

Săraţi şi piperaţi carnea, apoi aromatizaţi-o cu un vârf de cuţit de praf de nucşoară; amestecaţi făina cu sucul de lămâie şi cu laptele, apoi turnaţi în cratiţă compoziţia obţinută.

Amestecaţi şi lăsaţi să se facă la foc mic cel puţin 1 oră, până când sosul va fi cremos şi carnea fragedă. Cu 2 minute înainte de a stinge focul, presăraţi deasupra coaja de lămâie rasă şi un fir de mentă spălat şi tocat. Amestecaţi, stingeţi focul şi transferaţi mâncarea pre­gătită pe o tavă de servit adâncă.

Cubulete de curcan in lapte

Cubulete de curcan in lapte

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.