Cubulete de curcan in lapte
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de cubulete de curcan in lapte din: pulpa de curcan, unt, brandy, lamai, lapte, faina, menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru
- 700 g pulpă de curcan
- 30 g unt
- 3 linguri de brandy
- 2 lămâi
- 4 pahare de lapte gras
- 1 lingură de făină
- 2 fire de mentă
- nucşoară
- 1 lingură de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
După ce aţi spălat o lămâie, radeţi-i coaja şi stoarceţi-i sucul, păstrându-le deoparte. Tăiaţi cubuleţe pulpa de curcan şi rumeniţi-o într-o cratiţă în care aţi topit mai întâi untul; stropiţi cu brandy şi lăsaţi să se evapore la foc iute.
Săraţi şi piperaţi carnea, apoi aromatizaţi-o cu un vârf de cuţit de praf de nucşoară; amestecaţi făina cu sucul de lămâie şi cu laptele, apoi turnaţi în cratiţă compoziţia obţinută.
Amestecaţi şi lăsaţi să se facă la foc mic cel puţin 1 oră, până când sosul va fi cremos şi carnea fragedă. Cu 2 minute înainte de a stinge focul, presăraţi deasupra coaja de lămâie rasă şi un fir de mentă spălat şi tocat. Amestecaţi, stingeţi focul şi transferaţi mâncarea pregătită pe o tavă de servit adâncă.
Cubulete de curcan in lapte
Poftă bună!