Cubulete in sos de vanilie
PrinteazaCubulete in sos de vanilie din: jeleu, zahar, sos de vanilie, lapte, sare, inghetata.
- 1 pachet de jeleu cu gust de zmeură sau cireşe
- 1 pachet de jeleu cu gust de asprişoară
- 1 pachet de jeleu cu gust de lămâie
- 180-240 g zahăr
- 1 pachet de praf de sos de vanilie
- 400 ml lapte
- 1 priză de sare
- 80 g zahăr
- 250 g îngheţată de vanilie
Mod de preparare:
Pentru jeleurile cu gust de zmeura, pentru fiecare aromă se amestecă separat praful cu 400 ml de apă şi cu 60-80 g zahăr, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se toarnă fiecare dintre ele într-o formă plată şi umedă şi se păstrează peste noapte la frigider, acoperite.
Pentru sosul de vanilie se separă puţin lapte, în care se amestecă praful special pentru acesta. Restul laptelui se fierbe cu sarea şi cu zahărul, apoi se înglobează praful de sos lungit.
Se lasă la răcit şi se mai amestecă din când în când.
A doua zi se desprind de pe margini jeleurile cu ajutorul unui cuţit, se afundă formele rapid în apă fierbinte şi se răstoarnă pe o placă umezită. Se taie apoi cubuleţe cu un cuţit ud şi se servesc în boluri, aranjate decorativ.
Ingheţata se lasă să se topească puţin şi se amestecă cu sosul de vanilie. Se toarnă sosul peste cubuleţele colorate, iar restul se serveşte separat.
Cubulete in sos de vanilie
Pofta buna!