Cubulete de pui dulci-acrisoare cu ciuperci si legume
PrinteazaCubulete de pui dulci-acrisoare cu ciuperci si legume din: piept de pui, ciuperci proaspete (sau din conservă), ardei gras roşu, ardei gras verde, ardei iute, cepe medii, ulei, sos soia, amidon, cub de concentrat de vită, usturoi, amestec de condimente.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 150 g ciuperci proaspete (sau din conservă)
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei iute
- 2 cepe medii
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri sos soia
- 1 linguriţa de amidon
- 1 cub de concentrat de vită
- 1 căţel de usturoi
- 1/4 linguriţă de amestec de condimente
Mod de preparare:
Se taie carnea feliuţe subţiri. Intr-o tigaie mare se pun uleiul, amestecul de condimente, căţelul de usturoi pisat şi carnea. Se lasă pe foc iute până ce carnea s-a rumenit puţin şi se adaugă ceapa curăţată şi tăiată în patru.
Se mai lasă aproximativ două, până când se desprind foile de ceapă şi aceasta rămâne, crocantă. Ciupercile se spală bine şi li se îndepărtează codiţele, dupa care se taie pe lungime. Ardeii graşi se curăţă si se taie cubuleţe.
Ardeiul iute se curăţă şi se taie mărunt. Se prepară un sos din 100 ml apă, amidon, sos soia şi cubul de concentrat de vită, bine mărunţit.
Se pun ciupercile, ardeiul gras şi ardeiul iute într-un vas, la foc iute, aproximativ două minute, până se frăgezesc puţin, şi se adaugă sosul.
Se lasă pe foc până ce sosul se îngroaşă puţin şi se adaugă amestecul de apă şi carne. Se mai lasă pe foc încă aproximativ două minute.
Pofta buna!