Rețetă Rafaelo: Delicii Îmbietoare de Nucă de Cocos și Lapte Condensat din: nuca de cocos, lapte condensat, fulgi de nuca de cocos, migdale, ciocolata, extract de vanilie, lichior de nuca de cocos. Istoria Rafaelo este strâns legată de evoluția bucătăriei italiene și a obiceiurilor de consum de dulciuri. Această rețetă a fost dezvoltată pentru a […]
Cubulete umplute cu cocos
PrinteazaCubulete umplute cu cocos din: ciocolata alba, oua, unt, zahar, faina, fulgi de cocos, zahar vanilat, jeleu de gutui, ciocolata neagra.
- 50 g ciocolată albă
- 2 ouă
- 100 g unt moale
- 75 g zahăr
- 50 g făină
- 200 g fulgi de cocos
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 250 g jeleu de gutui sau dulceaţă de caise
- 50 g ciocolată neagră
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi hârtie de copt in tavă.
Tăiaţi ciocolata albă în bucăţi mici. Separaţi ouăle. Frecaţi untul cu zahăr şi gălbenuş până devine spumă.
Adăugaţi făina, cipcolata, până la 2 linguri de fulgi de cocos şi zahărul vanilat. Bateţi albuşul spumă şi înglobaţi-l în amestec.
Aşezaţi aluatul în tavă, neteziţi-l şi lăsaţi-l cca 15 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Tăiaţi prăjitura pe orizontală. Incălziţi jeleul şi întindeţi-l pe una din jumătăţi.
Uniţi apoi jumătăţile şi apăsaţi- le puţin. Tăiaţi cubuleţe de 4 x 4 cm, decoraţi-le cu ciocolată neagră şi cu restul de fulgi de cocos. Serviti-le.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă Rafaelo: Delicii Îmbietoare de Nucă de Cocos și Lapte Condensat
Prajitura cu nuca de cocos din: faina, zahar, nuca de cocos, unt, oua, lapte de cocos, extract de vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 200g făină 150g zahăr 150g nucă de cocos (plus puțin extra pentru ornat) 150g unt topit 4 ouă 200ml lapte de cocos 1 linguriță extract de vanilie 1 linguriță praf de […]
Pofta buna!