Cuburi albe cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina, nectar de pere, frisca, fistic.
- sare
- 4 ouă
- 300 g făină
- 2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 100 ml lapte
Ingrediente umplutura si decor:
- 900 g pere
- 125 ml vin alb
- 2 linguri suc de lămâie
- 50 g miere
- 15 g gelatină
- 200 ml nectar de pere
- 300 ml frişcă
- 75 g fistic tocat
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 190° C. Se unge o tavă (30×40 cm). Untul se bate spumă cu sare şi zahăr. Se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă făina cu praf de copt şi coajă de lămâie şi se adaugă la compoziţia de unt şi ou. Se frământă, se aşază pe tavă şi se nivelează. Se coace cca. 20 min. Se lasă să se răcorească.
Se curăţă perele şi se taie sferturi. Vinul se dă în fiert cu 125 ml apă, suc de lămâie şi miere. Se călesc înăuntru perele 8 min. Se înmoaie gelatina.
Se scot perele. Se lasă să fierbă zeama 8 min. Se înglobează nectarul de pere. Se dizolvă gelatina înăuntru. Compoziţia se dă la rece 30 min. Când începe să se lege se înglobează frişca bătută.Foaia de aluat se taie în două. O jumătate se unge cu un strat subţire de cremă şi se aşază deasupra perele, pe urmă două treimi din restul de cremă şi a doua jumătate de foaie.
Se acoperă cu restul de cremă şi se dă la rece cca. 3 ore. Apoi se taie bucăţi şi se ornează cu fistic.
Pofta buna!