Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Printeaza

Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, crema de branza, branza feta, smantana, ciuperci la conserva, concentrat de legume, marar si gelatina.

Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci

 

Ingrediente:

Pentru blatul verde:

  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri smân­tână
  • 6 linguri făină
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 6 linguri spanac
  • sare

Pentru umplutură:

  • 250 g cremă de brânză
  • 100 g brânză feta
  • 3 linguri smântână
  • 400 g ciuperci tăiate (conservă)
  • concentrat de legume
  • mărar tocat
  • 5 g gelatină

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul verde: separi ouăle, după care într-un bol freci bine cele 6 gălbenuşuri cu 6 linguri de ulei, sare şi 6 linguri de spanac tocat mărunt (congelat).

Apoi adaugi 3 linguri de smântână, 6 linguri de făină şi praful de copt. Separat, baţi albuşurile tare cu mixerul, apoi le încorporezi treptat în amestecul cu spanac.

Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulară, este de 28×40 cm. O poţi folosi şi pe cea de la aragaz. Pui compoziţia în tavă şi o dai la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Nu trebuie să se rumenească, pentru a fi gata.

Aluatul trebuie doar să se întărească, dar să-i rămână culoarea, în cazul de faţă, verde crud. Răstorni pe un prosop blatul, îl laşi să se răcească, după care îl tai în trei blaturi mici.

Pregăteşti crema: freci cele două tipuri de brânză, adaugi smântână şi condimentezi cu concentratul de legume. Pentru a avea o cremă solidă când o vei tăia, adaugi 5 g de gelatină, întâi hidratată, apoi încălzită. Iei o lingură din cremă şi o amesteci în gelatină, după care o încorporezi cu restul compoziţiei, astfel vei avea o omogenizare perfectă.

Ciupercile din conservă le tai mărunt şi le adaugi peste crema de brânză. Pui primul blat, întinzi pe el jumătate din crema cu ciuperci, aşezi cel de-al doilea blat şi restul de cremă, pe urmă pui cel de-al treilea blat.

Acoperi cu o folie de plastic şi dai aperitivul la rece. Tai cuburi înainte de servire şi le decorezi după imaginaţie.

 

 

Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.