Cuburi cu branza
PrinteazaCuburi cu branza din: busuioc, oua, sare, smantana, faina, praf de copt, branza de vaci, gelatina, piper si ardei copt.
- 1 legatura busuioc proaspat
- 4 oua
- sare
- 300 g smantana
- 100 g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 200 g branza de vaci
- 1 plic praf de gelatina instant
- piper
- 125 g ardei copt de la borcan
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă busuiocul. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 1/2 linguriţă de sare. Se amestecă gălbenuşurile cu 75 g smântână.
La ele se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi se înglobează, alternând cu albuşul bătut şi jumătate din busuioc.
Se dă pe tavă, se nivelează şi se coace circa 8 min. Se lasă să se răcească.
Se pasează 100 g brânză de vaci cu 150 g smântână şi busuioc. Se adaugă 1/2 plic praf de gelatină instant şi se amestecă.
Se lasă să se scurgă ardeii copţi şi se toacă; se adaugă la 100 g din compoziţia de brânză de vaci şi smântână.
Se amestecă, se sărează şi se piperează. Se taie în patru blatul şi se ung două părţi cu cremă, apoi se asamblează totul.
Se dă la frigider 1 oră. Se taie cuburi şi se ornează.
Cuburi cu branza
Pofta buna!
Ma gandeam sa fac niste aperitive si astea arata minunat. Multumesc pentru idee!