Cuburi de carne cu ananas, morocov si ardei
PrinteazaCuburi de carne cu ananas, morocov si ardei din: carne fără grăsime, morcovi, ceapă, ananasul dintr-o cutie, ardei graşi, ulei, oţet de vin, făină de grâu, sare, piper.
- 1 kg carne, fără grăsime
- 500 g morcovi
- 500 g ceapă
- ananasul (fără suc) dintr-o cutie
- 3 ardei graşi, diferit coloraţi
- ulei
- oţet de vin
- făină de grâu
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Carnea, tăiată cubuleţe, se prăjeşte în ulei. Separat, se călesc împreună ceapa tăiată mărunt, morcâvii raşi, ardeii, tăiaţi şuviţe şi feliile de ananas. Se amestecă bine cu cubuleţele de carne şi se adaugă oţetul, sarea, piperul şi puţină făină îndoită cu apă.
Se lasă la fiert, la foc mic, până se înmoaie carnea. Din făină, untură, sare şi apă se face un aluat, care, după ce se frământă bine, se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se întinde pe un blat de lemn, cu puţină făină presărată deasupra, şi se întinde în foaie cu suci torul de lemn.
După ce se usucă, se stropeşte cu puţin ulei. Când s-a răcit bine, se întinde compoziţia rezultată din amestecul omogen de carne cu legume, se rulează şi se aşază într-o tavă de cuptor, unsă cu puţin ulei.
Se introduce în cuptor, la foc moderat, şi se lasă până ce se rumeneşte frumos. Varza dulce se toacă mărunt şi se căleşte uşor în untură, după ce s-a amestecat cu sare şi piper, după gust. Se servesc calde, împreună.
Pofta buna!
N-am mancat niciodata carne cu ananas