Cuburi de carne cu mazare verde si morcovi
PrinteazaCuburi de carne cu mazare verde si morcovi din: carne de porc cu slănină, mazăre păstăi, untură de porc, morcovi, sare, vegeta, piper, praz, oua, ghimbir, mălai, vin, ulei de susan.
- 200 g carne de porc cu slănină
- 1 kg mazăre păstăi
- 1 cană untură de porc
- 25 g morcovi
- 1 linguriţă rasă sare
- 1 linguriţă rasă vegeta
- un vârf de piper
- 1 lingură cu partea albă a prazului, tăiat mărunt
- 1 albuş
- 2 linguriţe ghimbir
- 1 lingură mălai îndoit cu apă
- 2 linguri vin
- puţin ulei de susan
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie în cubuleţe şi se prăjeşte în uleiul bine încins. Se curăţă mazărea şi morcovii, care se taie de mărimea bobului.
Se opăresc, se răcesc sub jetul de apă rece şi se iasă la scurs.
Se amestecă cu carnea prăjită, vegeta, vinul, albuşul de ou şi mălaiul, adăugându-se restul de ingrediente.
Se amestecă bine. Se serveşte stropit cu ulei de susan.
Pofta buna!
nu-mi palce reteta asta