Cuburi cu ciocolata si capsuni

Printeaza

Cuburi cu ciocolata si capsuni din: oua, zahar, apa, faina, praf de copt, lamaie, ulei, branza, zahar pudra, unt, zahar vanilat, portocala, miere.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 5 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură ulei

Pentru cremă:

  • 500 g brânză dulce proaspătă
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la 1 lămâie şi o portocală
  • 1 lingură miere de salcâm

Pentru glazură:

  • 75 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • 25 g unt

 

Mod de preparare Cuburi cu ciocolata si capsuni:

Pentru blat, se topeşte la foc mic zahărul împreună cu apa.

Se bat albuşurile spumă tare, apoi se adaugă siropul de zahăr, în fir subţire, mixând până se întăreşte bezeaua.

In spuma de albuşuri, se încorporează gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie, uleiul şi praful de copt cernut împreună cu făina, amestecându-se uşor, de jos în sus.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de 25 x 35 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Se coace blatul 30 min., la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Pentru cremă, se mixează brânza cu zahărul pudră, untul moale şi aromele, apoi se adaugă mierea.

Se întinde crema peste blatul răcit şi se nivelează.

Se topeşte la bain-marie ciocolata cu zahărul şi untul. Se toarnă apoi uniform glazura călduţă peste brânză şi se dă prăjitura la frigider cel puţin 1 oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.