Cuburi cu lamaie si ciocolata
PrinteazaCuburi cu lamaie si ciocolata din: oua, zahar, apa, amidon, faina, biscuiti, lamai, gem, unt, lapte, crema de lamaie, unt, rom, suc de lamaie, ciocolata.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 50 ml apă caldă
- 50 g amidon
- 150 g făină
Pentru crema 1:
- 2 pachete de biscuiţi simpli
- 4 lămâi
- 60 g gem de caise
- 200 g unt
Pentru crema 2:
- 300 ml lapte
- 1 plic praf de cremă de lămâie
- 100 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 70 ml rom
Pentru glazură:
- 100 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- suc de lămâie
- 50 g ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu apa şi zahărul pudră, după care se adaugă gălbenuşurile şi compoziţia se omogenizează.
Se adaugă făina cernută şi amidonul şi se amestecă uşor, de jos în sus. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la 180 de grade timp de 35 de minute.
Se macină biscuiţii şi se amestecă apoi cu sucul şi coaja de lămâie. Se adaugă gemul de caise şi untul topit şi se amestecă bine.
Crema de biscuiţi se întinde cu grijă peste blatul rece. Se amestecă laptele cu praful de cremă şi se pune pe foc până se îngroaşă. Se lasă la răcit.
Se adaugă untul moale, zahărul şi romul şi se amestecă bine. Se întinde peste crema de biscuiţi şi se dă la rece să se întărească.
Se prepară o glazură de albuş la bain-marie, apoi se întinde peste prăjitură. Prăjitura se taie în cuburi şi se ornează cu bucăţi de ciocolată, ciocolată topită si felii subţiri de lămâie.
Cuburi cu lamaie si ciocolata
Pofta buna!