Cuburi cu whisky
PrinteazaCuburi cu whisky din: ciocolata, faina, oua, praf de copt, unt, zahar brun, whisky, apa, nuci, unt, zahar, vanilie, whisky.
- 180 g ciocolată amăruie tocată
- 2 căni făină
- 4 ouă
- 2 plicuri praf de copt
- 200 g unt
- 2 căni zahăr brun
- 125 ml whisky
- 100 ml apă
- 150 g nuci măcinate
Pentru glazură:
- 100 g unt
- 2 căni zahăr
- 3 linguri whisky
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160°C. Se topeşte untul la foc mic, apoi se înglobează pe rând zahărul, ouăle, făina amestecată în prealabil cu praful de copt, whisky şi apă.
Aluatul se toarnă într-o tavă şi se presară ciocolata şi nucile.
Se dă la cuptor, apoi se lasă să se răcorească 10 min. Se aşază pe un platou.
Pentru glazură se topeşte untul, apoi se înglobează celelalte ingrediente. Glazura caldă se toarnă peste blatul rece.
Pofta buna!