Cuburi de ciocolata cu Goji
PrinteazaCuburi de ciocolata cu Goji din: faina de hrisca, ciocolata neagra, unt, zahar pudra, oua, cacao, nuci, curmale, goji, smantana, miere, gelatina.
Blat:
- 80 g făină de hrişcă
- 125 g ciocolată neagră bio
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 20 g cacao
- 50 g nuci
- 50 g curmale fără sâmburi
- 50 g boabe de goji
Cremă ganaj:
- 250 g smântână dulce
- 20 g miere de salcâm
- 200 g ciocolată neagră bio
- 1 foaie de gelatină
Mod de preparare:
Se prepară blatul de pandişpan: se încinge cuptorul la 180°C (termostat 6). Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toacă nucile şi se pun 2 linguri deoparte pentru finisarea prăjiturii. Se toacă curmalele. Se rupe ciocolata bucăţi şi se aşază intr-un bol metalic, împreună cu untul tăiat bucăţele.Se aşază bolul pe o baie de apă clocotindă şi se topeşte ciocolata, amestecând.
In alt bol se bat ouăle cu zahăr; se adaugă făina amestecată cu praf de cacao. Se toarnă amestecul de ciocolată topită şi se înglobează, urmat de nuci şi curmale. Se toarnă compoziţia în formă şi se dă la cuptor 20 minute.
Se scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un grătar; se lasă să se răcorească şi se taie în 6 pătrate, de dimensiuni egale cu ale formelor în care vom asambla desertul.
Se prepară ganajul: se înmoaie foaia de gelatină în puţină apă rece cca 10 minute. Se rupe ciocolata bucăţi şi se aşază intr-un bol metalic. Se dă în clocot smântână dulce cu miere; se ia de pe foc şi se adaugă gelatina stoarsă. Se amestecă până se dizolvă gelatina şi se toarnă peste ciocolată, în două porţii sucesive. Se amestecă energic, ca să se omo-genizeze. Se lasă să se răcorească.
Se asamblează desertul: se aşază câte o bucată de pandişpan pe fundul formelor mici, unse în prealabil cu unt. Se repartizează deasupra ganaj, se lasă să se răcească, apoi se dă cel puţin 2 ore la frigider.
Inainte de servire se desprind prăjiturile din formă, trecând lama unui cuţit pe lângă marginile formei.
Se presară nuci pisate şi boabe de goji. Se serveşte imediat.
Pofta buna!