Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor
PrinteazaCuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor din: paste, sare, piper, bacon, usturoi, oua, smantana, parmezan, cimbru, unt.
- 500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati)
- sare
- piper
- 200 g bacon feliat
- 2 căţei de usturoi
- 3 ouă
- 350 ml smântână
- 50 g parmezan ras
- 1 linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă
- 1lingură unt
Mod de preparare:
Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se taie fâşii baconul. Se toacă usturoiul. Se bat ouăle cu smântână şi parmazan. Se înglobează usturoiul şi cimbrul şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se încinge cuptorul 220 °C. Pastele se trec prin jet de apă rsce; se lasă să se scurgă. într-o formăde sufleu unsă, se aşază straturi alternative de macaroane şi bacon; se toarnă desupra amestecul de smântână şi se prepară fulgi de unt.
Se rumeneşte la cuptoi cca 30 min. Dacă începe să se rumenească prea tare, se acoperă cu o bucată de folie de aluminiu. Se scoate din cuptor şi se lasă să se odihnească puţin; apoi se taie în bucăţi. Se serveşte cu salată asortată.
Pofta buna!