Cuburi espresso cu pricomigdale
PrinteazaCuburi espresso cu pricomigdale din: migdale, pricomigdale, zahar, unt, oua, sare, praf de espresso, faina, intaritor de frisca, frisca, mascarpone, caise deshidratate si lichior de migdale.
Ingrediente:
Aluat:
- 50 g migdale
- 20 g pricomigdale sau amarettini
- 75 g unt moale
- 75 g zahăr
- 3 ouă
- 1 praf sare
- 1 lingură praf de espresso
- 30 g făină
Cremă şi ornat:
- 125 g zahăr pudră
- 2 plicuri întăritor de frişcă
- 200 ml frişcă
- 2 linguri praf de espresso
- 500 g mascarpone
- 50 g caise deshidratate
- 3 linguri lichior de migdale
- 50 g pricomigdale
Mod de preparare:
Pentru aluat, se prăjesc migdalele într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se lasă să se răcească şi se mărunţesc grosier. Pricomigdalele se zdrobesc fin. Forma se unge cu unt. Cuptorul se încinge la 180 °C. Untul se bate spumă cu 40 g zahăr. Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se încorporează unul câte unul în compoziţia de unt.
Se bat spumă albuşurile, cu sarea, încorporând treptat restul de zahăr (35 g). Se aşază peste gălbenuşuri şi se încorporează, împreună cu pesmetul de pricomigdale, migdale, praful de cafea şi făină. Aluatul se pune în formă şi se coace 30 de minute. Se răstoarnă pe un grătar de prăjituri şi se lasă să se răcească cca 1 oră.
Pentru cremă, se amestecă zahărul pudră cu praful întăritor de frişcă. Frişca se bate tare, încorporând jumătate din amestecul de zahăr. Se amestecă restul de zahăr şi praful de espresso cu mascarpone şi se încorporează frişca.
Blatul se aşază pe un platou şi se repartizează pe el trei sferturi din cremă; se lasă minimum 1 oră la frigider. Se dă la frigider şi restul de cremă. Intre timp, se taie cubuleţe caisele, se însiropează cu lichior de migdale şi se lasă să se marineze.
Pentru ornat, se pun deoparte 16 pricomigdale; restul se mărunţesc şi se amestecă printre caise. Prăjitura se taie în 16 pătrate. Restul de cremă se pune într-un şpriţ şi se şpriţează pe fiecare cub câte o rozetă; se ornează cu o pricomigdală şi caise.
Cuburi espresso cu pricomigdale
Pofta buna!