Cuburi cu fructe de padure
PrinteazaCuburi cu fructe de padure din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, rom, mac, migdale, faina, praf de copt, gelatina, lapte, zahar, sare, coaja de lamaie, galbenusuri, frisca, fucte de padure, vin alb si zahar pudra.
blat:
- 75 g unt moale
- 70 g zahar
- 1 1/2 lingurita zahar vanilinat
- 3 oua
- 1 lingura rom
- 25 g mac macinat
- 75 g migdale macinate
- 100 g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
crema si ornat:
- 15 g gelatina
- 125 ml lapte
- 220 g zahar
- sare
- 1 lingura coaja de lamaie
- 4 galbenusuri
- 500 ml frisca
- 750 g fructe de padure
- 1 plic tort gelee
- 250 ml vin alb
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 190C. Se bate untul cu zahar si zahar vanilinat; se inglobeaza pe rand ouale si romul.
Se amesteca macul cu migdale, faina si praf de copt si se inglobeaza.
Se asaza de jur imprejurul unei tavi unse un cadru de mental si se introduce inauntru aluatul.
Se coace blatul la cuptor timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se racoreasca.
Laptele se bate cu 180 g zahar, sare, coaja de lamaie si galbenusuri. Se lasa sa fiarba, amestecand.
Se dizolva gelatina in crema fierbinte, se lasa sa se racoreasca. Cand crema incepe sa se lege, se ingloebaza branza de vaci, apoi frisca batuta.
Se scoate baltul din tava si se asaza pe un platou; de jur imprejur se instaleaza cadrul.
Se asaza crema si se lasa sa se intareasca la frigider.
Se curata fructele si se asaza pe crema, pe diagonala pe sorturi. Se prepara glazura de gelatina din praf, vin si 40 g zahar; se repartizeaza peste fructe si se lasa la rece.
Se indeparteaza blatul si se taie prajitura. Se pudreaza cu zahar, eventual se orneaza cu frunze de lamaita.
Cuburi cu fructe de padure
Pofta buna!