Cuburi de gheata

Printeaza

Cuburi de gheata din: oua, zahar, praf de copt, faina, ulei, frisca, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, margarina si cacao.

Ingrediente:

  • 4 albuşuri
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 găl­benuşuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri făină + făină pentru uns tava
  • ulei pentru uns tava

Ingrediente cremă:

  • 1 budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 1/2 pachet de margarina

Ingrediente sirop:

  • 1 esenţă de rom
  • 150 ml apă
  • 100 g zahăr

Ingrediente decor : 200 ml frişca lichidă, 1 lingură cacao.

Mod de preparare:

Cuburi de gheata: Baţi albuşurile cu zahă­rul, amesteci cu gălbenuşurile, praful de copt, cacaua şi făina. Torni compoziţia în tava unsă şi tapetată cu făină şi o pui la copt.

Fierbi apa cu zahărul, până se topeşte acesta, apoi adaugi esenţa de rom. Când blatul s-a răcit, îl însiropezi. Pui laptele la fiert, amesteci zahărul cu praful de budincă şi le pui peste lapte. Amesteci conti­nuu, să nu se formeze cocoloaşe şi o dai deoparte la răcit.

Freci margarina, până devine o pastă moale, o adaugi peste budinca răcită şi omogenizezi. Torni crema peste blat şi o întinzi uniform. Baţi bine frişca şi o torni peste cremă. Faci modele cu o furculiţă, apoi pudrezi cu cacao.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.