Cuburi de gheata
PrinteazaCuburi de gheata din: oua, zahar, praf de copt, faina, ulei, frisca, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, margarina si cacao.
Ingrediente:
- 4 albuşuri
- 1 lingură de zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri făină + făină pentru uns tava
- ulei pentru uns tava
Ingrediente cremă:
- 1 budincă de vanilie
- 250 ml lapte
- 75 g zahăr
- 1/2 pachet de margarina
Ingrediente sirop:
- 1 esenţă de rom
- 150 ml apă
- 100 g zahăr
Ingrediente decor : 200 ml frişca lichidă, 1 lingură cacao.
Mod de preparare:
Cuburi de gheata: Baţi albuşurile cu zahărul, amesteci cu gălbenuşurile, praful de copt, cacaua şi făina. Torni compoziţia în tava unsă şi tapetată cu făină şi o pui la copt.
Fierbi apa cu zahărul, până se topeşte acesta, apoi adaugi esenţa de rom. Când blatul s-a răcit, îl însiropezi. Pui laptele la fiert, amesteci zahărul cu praful de budincă şi le pui peste lapte. Amesteci continuu, să nu se formeze cocoloaşe şi o dai deoparte la răcit.
Freci margarina, până devine o pastă moale, o adaugi peste budinca răcită şi omogenizezi. Torni crema peste blat şi o întinzi uniform. Baţi bine frişca şi o torni peste cremă. Faci modele cu o furculiţă, apoi pudrezi cu cacao.
Pofta buna!