Cuburi pariziene
PrinteazaCuburi pariziene din: oua, zahar, faina integrala, faina alba, cacao, ulei, frisca, zahar, unt, ciocolata, cirese, ciocolata si fructe proaspete.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 180 g zahăr
- 70 g făină integrală
- 40 g făină albă
- 50 g cacao
- 75 ml ulei
Umplutură:
- 320 ml frişcă
- 125 g zahăr
- 70 g unt
- 90 g cacao
- 190 g ciocolată
- 125 g cireşe glasate
decor:
- ciocolată rasă
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile cu restul de zahăr. Se încorporează gălbenuşurile în albuşurile bătute spumă.
Apoi se amestecă şi ambele tipuri de făină cu 50 g de cacao. Se adaugă uleiul şi se amestecă până când se formează un aluat care luceşte.
Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină şi se coace de 45 de minute, la 180° C.
Crema: se toarnă frişca într-o oală, se adaugă zahărul şi untul tăiat bucăţele. Se amestecă şi se fierbe. Se adaugă cacao şi se amestecă bine.
Se ia crema de pe foc şi se adaugă, amestecând, ciocolata rasă. Se lasă să se răcească, la frigider (preferabil 1 zi). Se taie aluatul transversal.
Se unge baza cu crema de cacao, se pun jumătăţi de cireşe glasate, se adaugă celălalt blat, apoi un alt strat de cremă.
Cuburi pariziene
Pofta buna!