Cuburi pariziene

Printeaza

Cuburi pariziene din: oua, zahar, faina integrala, faina alba, cacao, ulei, frisca, zahar, unt, ciocolata, cirese, ciocolata si fructe proaspete.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 180 g zahăr
  • 70 g făină integrală
  • 40 g făină albă
  • 50 g cacao
  • 75 ml ulei

Umplutură:

  • 320 ml frişcă
  • 125 g zahăr
  • 70 g unt
  • 90 g cacao
  • 190 g ciocolată
  • 125 g cireşe glasate

decor:

  • ciocolată rasă
  • fructe proaspete

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşu­rile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile cu restul de zahăr. Se încorporează gălbenuşurile în albuşurile bătute spumă.

Apoi se amestecă şi ambele tipuri de făină cu 50 g de cacao. Se adaugă uleiul şi se ames­tecă până când se formează un aluat care luceşte.

Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu unt şi presă­rată cu făină şi se coace de 45 de minute, la 180° C.

Crema: se toarnă frişca într-o oală, se adaugă zahă­rul şi untul tăiat bucăţele. Se amestecă şi se fierbe. Se adaugă cacao şi se amestecă bine.

Se ia crema de pe foc şi se adaugă, amestecând, ciocolata rasă. Se lasă să se răcească, la frigider (preferabil 1 zi). Se taie aluatul transversal.

Se unge baza cu cre­ma de cacao, se pun jumătăţi de cireşe glasate, se adaugă celălalt blat, apoi un alt strat de cremă.

Cuburi pariziene

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.