Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella
PrinteazaO reteta delicioasa de cuburi cu visine si crema stracciatella din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, cacao, amidon, visine, lapte, praf de bucinda de vanilie, frisca, ciocolata si visinata.
blat:
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 80 g făină
- 2 linguri cacao
- 70 g amidon
în plus:
- 650 g vişine din compot
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 500 ml frisca
- 75 g ciocolată amăruie rasă
- 4 linguri vişinată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se bat ouăle spumă şi se adaugă zahărul; se înglobează, urmat de făina amestecată separat cu amidon şi cacao. Se aşază într-o tavă pătrată (24 x 24 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35-40 min.
Se răstoarnă apoi blatul din formă, se desprinde hârtia de copt de pe fund şi se lasă să se răcească. Vişinele se curăţă de sâmburi. Se prepară budinca de vanilie, adăugând laptele, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă vişinele şi se lasă să se răcească.
Apoi se înglobează 300 ml frisca, bătută separat, urmată de ciocolata rasă. Se taie blatul pe 2 niveluri, se însiropează cu vişinată şi se umple cu cremă stracciatella cu vişine. Se dă la frigider 30 min. Se decorează cu restul de frisca bătută.
Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema stracciatella