Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon

Printeaza

Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon: paine neagra, cotlet miel, ulei de masline, usturoi, boia, piper, smantana, tarhon verde, patrunjel verde, otet, faina.

 

Ingrediente:Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon

  • 1 pâine neagră rotundă, coaptă pe vatră
  • 6 cotlete de miel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • boia
  • piper

 

Ingrediente sos:

  • 2 linguri smântână
  • 1 legătură tarhon verde
  • 2 linguri tarhon pus în oţet
  • pătrunjel verde
  • 1 linguriţă oţet
  • sare
  • piper
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Prepari o marinată din ulei, usturoi, condimente şi verdeaţă. Ungi carnea şi o laşi la marinat circa 1 oră.

Apoi o rumeneşti pe ambele părţi, adaugi 1 ceşcuţă cu apă şi fierbi la foc mic, timp de 20 de mi­nute.

Separat, într-o lingură de ulei rumeneşti făina, o stingi cu puţină zeamă de la carne, pui oţetul, tarhonul şi smântână.

Condimentezi cu sare şi o iei de pe foc. Tai pâinea deasupra ca un capac şi scoţi miezul.

Aşezi carnea în ea, cu osul deasupra şi o stropeşti cu sosul de tarhon.

Acoperi cu o folie şi o pui într-o tavă la cuptor, timp de 20 de minute.

Garniseşti cu pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.