Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon
PrinteazaCuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon: paine neagra, cotlet miel, ulei de masline, usturoi, boia, piper, smantana, tarhon verde, patrunjel verde, otet, faina.
Ingrediente:
- 1 pâine neagră rotundă, coaptă pe vatră
- 6 cotlete de miel
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- boia
- piper
Ingrediente sos:
- 2 linguri smântână
- 1 legătură tarhon verde
- 2 linguri tarhon pus în oţet
- pătrunjel verde
- 1 linguriţă oţet
- sare
- piper
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Prepari o marinată din ulei, usturoi, condimente şi verdeaţă. Ungi carnea şi o laşi la marinat circa 1 oră.
Apoi o rumeneşti pe ambele părţi, adaugi 1 ceşcuţă cu apă şi fierbi la foc mic, timp de 20 de minute.
Separat, într-o lingură de ulei rumeneşti făina, o stingi cu puţină zeamă de la carne, pui oţetul, tarhonul şi smântână.
Condimentezi cu sare şi o iei de pe foc. Tai pâinea deasupra ca un capac şi scoţi miezul.
Aşezi carnea în ea, cu osul deasupra şi o stropeşti cu sosul de tarhon.
Acoperi cu o folie şi o pui într-o tavă la cuptor, timp de 20 de minute.
Garniseşti cu pătrunjel verde.
Pofta buna!