Cuib aromat
PrinteazaCuib aromat
Ingrediente:
- 1 kg biscuiti
- 500 g zahar
- 200 g margarina
- esenta de rom
- 2 portocale
- 1 borcan de dulceata de portocale
Preparare:
Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr, margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine.
Toarnă siropul peste biscuiţii sfărâmaţi şi amestecă uşor. Unge câteva ceşti cu margarina şi tapetează-le cu folie de aluminiu sau celofan.
Umple ceştile cu amestecul de biscuţi. Din loc în loc pune cubuleţe de portocală. Lasă la rece cel puţin o oră, după care îndepărtează cu grijă folia şi serveşte cu dulceaţă deasupra.
Pe lângă cubuleţele de portocală adaugă şi câteva fructe confiate şi tăiate mărunt.
Cuib aromat
Pofta buna!