Cuib din ciocolată
PrinteazaCuib din ciocolată
- 300 g ciocolată neagră
- 6 foi (12 g) de gelatină
- două ouă întregi
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 25 ml smântână lichidă,
- un pacheţel cu zahăr vanilinat
- 2-3 linguri de cacao
- ouă de Paşti din ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece. Se topeşte ciocolata la bain-marie ruptă în bucăţi. Se dizolvă foile de gelatină scurse în 3 linguri de apă caldă şi se încorporează în ciocolata topită luată de pe foc.
Se bat ouăle întregi şi gălbenuşurile cu zahărul pudră până se albesc, apoi se amestecă bine cu ciocolata topită. Se bate smântână chantilly (dar nu prea mult pentru a nu obţine unt), apoi se indulceste in zaharul vanilat.Se incorporeaza cu grija crema chantilly in doua sau trei etape, in amestecul cu ciocolata.
Compozitia se intinde intr-o forma de coroana 22-24 diametru,in care s-a ajezat in prealabil o folie de plastic.
Se pune la congelator o ora pentru a accelera intarirea,apoi la frigider 4-5 ore Inainte de servire se, intoarce forma pe o farfurie si se indeparteaza usor folia. Cu ajutorul unei site se pudreaza cu cacao prajitura si se decoreaza cu ouale de ciocolata.
Pofta buna!