Bezele cu cocos pe foaie de napolitana din: oua, zahar, nuca de cocos, oţet sau zeamă de lămâie, rondele din foaie de napolitană. Ingrediente: 5 albuşuri 400 g zahăr 100 g nucă de cocos 2 linguri oţet sau zeamă de lămâie 1 pachet rondele din foaie de napolitană Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă […]
Cuiburi de bezea cu aroma de lamaie
PrinteazaCuiburi de bezea cu aroma de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt, coaja de lamaie si suc de lamaie.
bezea:
- 4 albusuri
- 1 cana zahar
- un varf cutit sare fina
sos de lamaie:
- 1 1/3 cana zahar
- 1/2 cana amidon
- 1/2 lingurita sare
- 2 2/3 cani apa
- 4 galbenusuri
- 4 linguri cu varf unt
- 4 linguri coaja rasa de lamaie
- 1/2 cana suc de lamaie
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile cu sarea până la omogenizare, incorporati câte 1 lingură zahăr, bătând în continuare.
Puneti spuma într-un poş. Formati cuiburi.
Coaceţi cuiburile la foc mic, timp de 1,5 – 2 ore, apoi desprindeţi de hârtia de copt şi lăsaţi sa se răceasca.
Puneti la bain marie intr-un vas zaharul, amidonul, sare si apa. Fierbeti amestecul pana cand incepe sa se ingroasa, incorporati pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare.
Puneţi coaja şi zeama de lămâie, amestecaţi, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi sosul la răcit.
Dati la frigider până când asamblaţi cuiburile.
Pentru asamblare, umpleţi cuiburile de bezea cu sos de lămâie si ornaţi cu bombonele, dupa preferinta.
Cuiburi de bezea cu aroma de lamaie
Bezele din: albus de ou, zahar pudra, esenta de vanilie, crema de tartar, sare. Ingrediente: 4 albușuri de ou 1/4 ceasca + 2 linguri zahar pudra 1/2 linguriță esenta de vanilie 1/4 linguriță cremă de tartar 1/8 linguriță de sare Mod de preparare: In doua tavi asezati hartie de copt si preincalzti […]
Bezele cu kiwi, pepene si lime
Bezele cu kiwi, pepene si lime din: bezele, kiwi, pepene verde, limeta. Ingrediente: 4 bucăţi de bezele (din comerţ) 1 buc. kiwi o felie subţire de pepene verde feliuţe subţiri de limetă Mod de preparare: Curăţaţi şi zdrobiţi uşor bucata de kiwi. Tăiaţi jumătate din felia de pepene, scoateţi miezul şi-l feliaţi fideluţă. Cu […]
Pofta buna!