Cuiburi de cartofi cu peşte – gustos si delicios
PrinteazaCuiburi de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate, rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si marar.
- un kilogram de cartofi
- 500 g fileuri de peşte proaspăt
- două linguri cu capere murate
- o conservă de roşii
- o ceapă
- un ardei gras
- o foaie de dafin
- ulei de măsline
- sare
- piper
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb în apă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scot din apă, se pasează, se adaugă două linguri de ulei, sare şi piper după gust.
Se bat cu o furculiţă şi se toarnă din apa în care au fiert până când compoziţia devine un piure mai gros.
Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă pentru montare. Ceapa şi ardeiul gras se toacă cubuleţe, se călesc cinci minute în două linguri de ulei apoi se adaugă roşiile pasate şi caperele.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă foaia de dafin şi se lasă să fiarbă 10 minute la foc potrivit.
Se amestecă des, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai potrivite şi se pun să fiarbă în sosul de roşii.
Se lasă 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc. Din piureul de cartofi se fac cuiburi pe farfurii şi în mijlocul fiecărui cuib se pune din compoziţia de roşii cu peşte.
Se presară cu pătrunjel şi mărar tocat fin.
Cuiburi de cartofi cu peşte
Pofta buna!