Cuiburi cu ouă de Paşti

Printeaza

Cuiburi cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane.

Ingrediente:Cuiburi_cu_oua_de_Pasti

  • 400 g fidea
  • 150 g unt
  • 400 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • bomboabe in forma de ou

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 200°C. Ungi cu grăsime o tavă de 12 brioşe: împărţi fideaua în cele 12 locuri din tavă.

Pui untul cu laptele, zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat bourbon într-o cratiţă, pe foc potrivit. Laşi să fiarbă până când untul s-a topit, apoi iei cratiţa de pe foc.

Torni în mod egal, siropul obţinut peste cataiful din tavă. Pudrezi cuiburile cu zahăr pudră cu aromă de vanilie şi le dai la copt 10-15 minute până când s-au rumenit.

Laşi cuiburile să se răcească în tavă, apoi le scoţi şi pui în fiecare, bomboane în formă de ou.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.