Cuiburi de cartofi cu carnati
PrinteazaCuiburi de cartofi cu carnati din: carnati, mazare verde, cartofi, ceapa verde, unt, oua, smantana, patrunjel, cascaval.
- 1 kg cârnaţi
- 500 g mazăre verde
- 500 g cartofi
- 1 legătură ceapă verde
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 ou
- smântână
- pătrunjel verde
- caşcaval
Mod de preparare:
Se curăţă cârnaţii de pieliţă, apoi se taie felii. Se taie mărunt ceapa verde şi se căleşte în 50 g de unt. Se adaugă mazărea, se toarnă o ceaşcă de apă şi se condimentează după gust cu sare şi vegeta.
Se presară pătrunjel verde, tocat mărunt, şi se fierbe mâncarea la foc slab aproximativ 20 de minute.
Cartofii zdrobiţi se freacă bine cu untul ce a rămas, cu gălbenuşurile, cu oul întreg şi cu trei linguri de smântână.
Se condimentează cu piper, nucşoară şi sare. Se presâră puţin caşcaval şi se amestecă foarte bine. Se unge cu unt o tavă. Din pireu se fac grămăjoare de 6 cm diametru şi 3-4 cm înălţime, lăsând în mijlocul fiecăreia câte un cuib.
Acestea se vor umple cu mazărea preparată în prealabil, deasupra se pune câte o felie de cârnaţi şi câte un cubuleţ de caşcaval. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil pentru 20 de minute.
Pofta buna!