Cuiburi de paste cu carne tocata si rosii
PrinteazaCuiburi de paste cu carne tocata si rosii din: carne tocată de vită, usturoi, pătrunjel tocat, pesmet, oua, ulei, morcovi, unt, rosii decojite, spaghete, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g carne tocată de vită
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 4 linguri pesmet
- 1 ou fiert
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- unt
- 1 conservă roşii decojite
- 400 g spaghete
- sare, piper
Mod de preparare:
Se amestecă carnea cu usturoi pisat, pătrunjel şi pesmet. Se decojeşte oul fiert şi se pune albuşul deoparte. Se pasează gălbenuşul cu furculiţa şi se înglobează în compoziţia de carne.
Se modelează din compoziţia de carne biluţe de mărimea unei mingi de ping-pong şi se prăjesc de jur- împrejur în ulei încins, cca 12 min. Se scot şi se transferă într-o formă de sufleu, se acoperă cu folie de aluminiu şi se păstrează la cald în cuptorul încălzit la 60 °C.
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se curăţă 2 morcovi şi se spală; se taie bucăţi. Se topeşte untul într-o crăti- cioară şi se prăjesc ceapa tocată şi morcovul cca 4 min. Se aşază deasupra roşiile decojite şi se fierb cca 10 min. Sosul se sărează şi se piperează. Se păstrează la cald.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se înglobează în sosul cald. Se curăţă morcovul rămas şi se opăreşte în apă clocotită cca 2-3 min. Se scoate apoi cu grijă din apă şi se trece prin jet de apă rece. Se taie bucăţi, ca şi albuşul.
Se scot chifteluţele din forma de sufleu şi se decoreză cu albuş şi morcov, închipuind capete de păsăre. Se formează cuiburi de paste şi se aşază pe farfurii în care s-a repartizat în prealabil sosul; deasupra se aşază chifteluţele, ca nişte capete de pasăre în cuib.
Cuiburi de paste cu carne tocata si rosii
Pofta buna!