Cuiburi de paste cu legume
PrinteazaCuiburi de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, migdale, fistic.
- 400 g paste bicolore
- un kilogram morcovi
- 400 g spanac verde
- 200 g porumb din conserva
- 2 ardei capia
- 4 catei de usturoi
- 4 rosii
- o ceapa
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 50 g miez de nuca
- 50 g migdale
- 50 g fistic
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă, se spală, se fierb şi se scot într-un bol. Roşiile se spală, se dau pe râzătoare sau se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, un ardei tocat mărunt şi usturoiul. Se călesc două minute, se adaugă roşiile, sare, piper şi cimbru după gust.
Se toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă zece minute. Ardeii rămaşi se spală, se taie rondele şi se curăţă de seminţe.
Se încinge uleiul rămas, se prăjesc morcovii tăiaţi bucăţi circa zece minute, se adaugă rondelele de ardei, spanacul rupt bucăţele şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Pastele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg. Se pun pe farfurii, se aşază în mijloc legumele prăjite, se toarnă deasupra sosul de roşii şi se servesc.
In momentul servirii se presara miez de nuca, migdale, fistic si porumb.
Cuiburi de paste cu legume
Pofta buna!