Cuiburi din spanac
PrinteazaCuiburi din spanac din: orez cu bob lung, spanac, ceapa, ulei, oua, marar, pasta de tomate, condimente, sare si piper.
Ingrediente:
- 200 g orez cu bob lung
- 500 g spanac proaspat sau congelat
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 4 oua
- 1 legatura marar
- 1 lingura cu pasta de tomate
- condimente uscate (amestec din usturoi, maghiran, dafin, busuioc, oregano, cimbrisor, ananson)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşte spanacul în apă cu un praf de sare, după care scurge-l şi taie-l cât mai mărunt. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei.
Adaugă orezul ales şi spălat în apă rece. Stinge cu pasta de tomate dizolvată în apă călduţă.
Când orezul este aproape fiert, adaugă spanacul tocat. Presară condimentele şi amestecă uşor până scade toată zeama.
Presară deasupra mărarul tocat fin. Lasă să se răcorească puţin, după care unge o tavă cu unt sau ulei.
Aşază mici cuiburi de orez cu spanac. Presează puţin în mijloc şi sparge deasupra câte un ou. Lasă la cuptor aproximativ 15-20 de minute.
Cuiburi din spanac
Pofta buna!