Cuiburi din spanac

Printeaza

Cuiburi din spanac din: orez cu bob lung, spanac, ceapa, ulei, oua, marar, pasta de tomate, condimente, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g orez cu bob lung
  • 500 g spanac proaspat sau congelat
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • condimente uscate (amestec din usturoi, maghiran, dafin, busuioc, oregano, cimbrisor, ananson)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte spanacul în apă cu un praf de sare, după care scurge-l şi taie-l cât mai mărunt. Separat, taie ceapa mă­runt şi căleşte-o în puţin ulei.

Adaugă orezul ales şi spălat în apă rece. Stinge cu pasta de toma­te dizolvată în apă călduţă.

Când orezul este aproape fiert, adaugă spanacul tocat. Presară condimentele şi amestecă uşor până scade toată zeama.

Presară deasu­pra mărarul tocat fin. Lasă să se răcorească puţin, după care unge o tavă cu unt sau ulei.

Aşază mici cuiburi de orez cu spanac. Presează puţin în mijloc şi sparge deasupra câte un ou. Lasă la cuptor aproximativ 15-20 de minute.

 

Cuiburi din spanac

Cuiburi_din_spanac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.