Cuiburi de macaroane cu somon

Printeaza

Cuiburi de macaroane cu somon din: macaroane, sare, seminta de pin, busuioc, usturoi, parmezan, ciuperci, ulei, ceapa, vin, piper, somon, lamaie, mozzarella.

Ingrediente :

  • 125 g macaroane lungi
  • sare
  • 20 g seminte de pin
  • 1 legatura de busuioc verde
  • 1 catel de usturoi
  • 30 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 3 linguri apa
  • 200 g ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri de vin rosu dulce
  • piper proaspat macinat
  • 300 g somon (proaspat sau taiat felii, la pachet)
  • 1 lamaie
  • grasime pentru forma
  • 200 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Cuiburi de macaroane cu somon: Se fierb macaroanele intregi in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece.

Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara grasime, apoi se piseaza in mojar. Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc, se da parmezanul pe razatoarea mica, apoi usturoiul, si se amesteca toate cu semintele de pin si cu cele 3 linguri de apa fiarta cu vegeta (trebuie sa obtineti un sos).

Se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se prajesc in untdelemn. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt, vinul rosu, piperul si sarea.

Se clatesc fileurile de somon, se usuca intr-un servet si se taie in cubulete (daca e bucata) sau fasii subtiri (daca e feliat).

Se stropesc cu lamaie si, daca e nevoie, se sareaza putin. Se amesteca macaroanele cu pasta de busuioc.

Se unge bine o forma de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane.

Se umplu la mijloc cu ciupercile amestecate cu bucatelele de somon.

Deasupra se pune cate o felie de mozzarella. Se da la cuptor circa 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.