Cuiburi de orez

Printeaza

Cuiburi de orez din: orez basmati, orez salbatic, rosii cherry, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 100 g orez basmati
  • 100 g orez salbatic
  • 5-6 rosii cherry
  • 1 dovlecel
  • 4 linguri cu porumb
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie dovlecelul şi ardeiul în cubuleţe. Separat, căleşte ceapa. Adaugă legumele şi înăbuşă-le 5-8 minute.

Condimentează cu sare şi piper, între timp, pune orez la fiert în apă cu sare.

Amestecă mereu ca să nu se lipească. Stre­coară orezul şi răsfiră-l cu o furculiţă.

Adaugă legumele călite, po­rumbul, puţin ulei de măsline şi sare. Pune salata de orez în vase de câte o porţie.

Serveşte cuiburile asezonate cu frunze de busuioc şi roşii cherry tăiate în sferturi.

 

Cuiburi de orez

Cuiburi_de_orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu ma omor dupa reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.