Cuiburi cu prune si nuca
PrinteazaCuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina.
- 300 g unt sa margarina
- 200 g zahar pudra
- 500 g faina
- 6 oua
- 50 g miez de nuca
- 50 g zahar tos
- 200 g prune
- 1 praf de sare
- cate 1 lingura unt si faina pentru tava
Mod de preparare:
Se freacă spumă untul înmuiat la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, sarea şi făina cernută.
Se frământă un aluat potrivit de tare, care se modelează în formă de baton şi se împarte în 25 de bucăţi egale.
Se bat albuşurile spumă. Se macină nucile şi se amestecă împreună cu zahărul tos.
Se modelează sfere de aluat, se aplatizează şi se trec prin albuş bătut, apoi prin amestecul de nuci şi zahăr.
Se aşază în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se presează în mijloc cu degetul, iar în adâncitura formată se pune câte o jumătate de prună.
Se aşază tava în cuptorul preîncălzit. Se coc cuiburile la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.
După ce s-au răcit, se pudrează cu puţin zahăr.
Cuiburi cu prune si nuca
Pofta buna!