Cuiburi cu prune si nuca

Printeaza

Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina.

Ingrediente:

  • 300 g unt sa margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g zahar tos
  • 200 g prune
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă untul înmuiat la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, sarea şi făina cernută.

Se frământă un alu­at potrivit de tare, care se modelează în formă de baton şi se împarte în 25 de bucăţi egale.

Se bat albuşurile spumă. Se macină nucile şi se ames­tecă împreună cu zahărul tos.

Se modelează sfere de aluat, se aplatizează şi se trec prin albuş bătut, apoi prin amestecul de nuci şi zahăr.

Se aşază în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se presează în mijloc cu degetul, iar în adâncitura formată se pune câte o jumătate de prună.

Se aşază tava în cuptorul preîncălzit. Se coc cuiburile la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.

După ce s-au răcit, se pudrează cu puţin zahăr.

Cuiburi cu prune si nuca

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.