Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

Printeaza

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din: file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai, sare si piper.

Ingrediente:

  • 300 g file de somon
  • 1 fir mare de praz
  • 1 dl vin alb sec
  • 7 fire de arpagic verde
  • 1 dl smântână
  • 15 g unt
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoateţi pielea somonului şi tăiaţi-l fâşioare. Spălaţi prazul, curăţaţi-l de foile exterioare şi tăiaţi-l felii subţiri.

Amestecaţi într-un castron somonul cu prazul.

Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de cuptor. Cu o lingură, puneţi 12 grămăjoare de somon cu praz (pentru fiecare comesean câte trei).

Potriviţi-le de sare şi de piper, apoi stropiţi-le cu vin. Băgaţi tava în cuptorul încins la 180°C, timp de 15 minute. Scoateţi apoi uşor din tavă cuiburile cu o spumieră şi păstraţi-le la cald.

Pregătiţi sosul. Strecuraţi printr-o sită deasă sosul care s-a format în tavă. Turnaţi-l într-o crăticioară şi adăugaţi untul, smântână şi cinci fire de arpagic verde spălate, curăţate şi tăiate bucăţele. Păstraţi două fire întregi pentru ornat.

Puneţi sosul pe foc şi lăsaţi-l să scadă cam două treimi, la foc iute.

Spălaţi şi ştergeţi Jămâia, curăţaţi-o de coajă şi ţineţi-o deoparte. Feliaţi subţire lămâia.

Aşezaţi pe fiecarfe farfurie câte trei felioare de lămâie, iar deasupra lor aranjaţi cuiburile de somon; ornaţi cu alte felioare de lămâie, cu coaja de lămâie tăiată panglicuţe şi cu un fir de arpagic tăiat mărunt.

Serviţi sosul separat, într-un castronel ornat cu câteva bucăţele de arpagic verde.

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.