Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde
PrinteazaCuiburi de somon aromate cu arpagic verde din: file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g file de somon
- 1 fir mare de praz
- 1 dl vin alb sec
- 7 fire de arpagic verde
- 1 dl smântână
- 15 g unt
- 2 lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoateţi pielea somonului şi tăiaţi-l fâşioare. Spălaţi prazul, curăţaţi-l de foile exterioare şi tăiaţi-l felii subţiri.
Amestecaţi într-un castron somonul cu prazul.
Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de cuptor. Cu o lingură, puneţi 12 grămăjoare de somon cu praz (pentru fiecare comesean câte trei).
Potriviţi-le de sare şi de piper, apoi stropiţi-le cu vin. Băgaţi tava în cuptorul încins la 180°C, timp de 15 minute. Scoateţi apoi uşor din tavă cuiburile cu o spumieră şi păstraţi-le la cald.
Pregătiţi sosul. Strecuraţi printr-o sită deasă sosul care s-a format în tavă. Turnaţi-l într-o crăticioară şi adăugaţi untul, smântână şi cinci fire de arpagic verde spălate, curăţate şi tăiate bucăţele. Păstraţi două fire întregi pentru ornat.
Puneţi sosul pe foc şi lăsaţi-l să scadă cam două treimi, la foc iute.
Spălaţi şi ştergeţi Jămâia, curăţaţi-o de coajă şi ţineţi-o deoparte. Feliaţi subţire lămâia.
Aşezaţi pe fiecarfe farfurie câte trei felioare de lămâie, iar deasupra lor aranjaţi cuiburile de somon; ornaţi cu alte felioare de lămâie, cu coaja de lămâie tăiată panglicuţe şi cu un fir de arpagic tăiat mărunt.
Serviţi sosul separat, într-un castronel ornat cu câteva bucăţele de arpagic verde.
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde
Poftă bună!