Cuiburi vanilate
PrinteazaCuiburi vanilate din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de vanilie, sare, ciocolata de menaj, ulei, ciocolata alba, frisca, fulgi de migdale si bombonele.
- 4 oua
- 150 g zahar
- 50 ml ulei
- 150 g faina
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- pentru decor:
- 200 g ciocolata de menaj
- 5 linguri ulei
- 100 g ciocolata alba
- 200 ml frisca
- 50 g fulgi de migdale
- bombonele colorate
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. Se pun gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat şi esenţa de vanilie. Se pune făina cernută pe toată suprafaţa şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă medie unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Se topeşte ciocolata de menaj cu trei linguri de ulei pe baie de aburi şi se toarnă cu o lingură pe cercuri. Se lasă să se întărească puţin şi se pune ciocolata albă topită pe baie de aburi cu două linguri de ulei.
Se lasă să se întărească ciocolata şi se ornează cu Hulala bătută, fulgi de migdale şi bombonele colorate.
Cuiburi vanilate
Pofta buna!