Paste cu sos de galbiori din: paste, ceapa, ulei, galbiori, cheddar, amidon, lapte, sare, piper. Ingrediente: 375 g paste 1 ceapă mică 2-3 linguri ulei 150 g ciuperci gălbiori 75 g cheddar 1 linguriţă amidon 50 ml lapte sare piper Mod de preparare: Se amesteda amidonul cu lapte. Galbiorii se curăţă foapte bine cu […]
Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste
PrinteazaCulingioni – Sunt varianta din Sardinia a binecunoscuţilor ravioli. Umplutura clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă. Se servesc îni sos de roşii.
Cannelloni – Tuburile mari se umplu de obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o crustă cro¬cantă de brânză. Se găsesc uneori în variantă prefiartă. Se pot prepara şi în casă, din aluat pe care se aşază umplutură şi se rulează
Cappelletti – Inseamnă, în italiană, „bonetele”. Sunt colţunaşi din aluat cu ou, umpluţi în mod tradiţional cu carne, brânză sau legume.
Marubini – Specialităţi de paste lombarde, din oraşele Mantua şi Cremona, de obicei în formă de floare, umplute cu carne sau brânză şi ou. Se servesc fierte, în zeama lor.
Anolini – Semiluni umplute cu carne sau brânză, originare din Piemont. Se servesc în supă de pui sau de vită.
Casoncelli – Cornuleţe din nordul Italiei, mai ales din Bergamo, umplute cu salam, carne de vită şi brânză. Uneori se adaugă bucăţele de pere şi stafide, ceea ce le conferă _ un gust cu totul special.
poate iti place si:
Salata rece de paste
Salata rece de paste din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g piept de curcan 200 g rosii cherry 200 g rucola sare piper negru macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3 linguri ulei de masline o lingura zahar 50 […]
Paste usturoiate
Paste usturoiate din: paste, margarina, ceapa, patrunjel, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 200 g paste tip tuburi 2 linguri cu margarina 2 fire de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Intre […]
Reteta zilei: Paste cu creveti si sos de rosii
Paste cu creveti si sos de rosii din: paste, sos pesto, rosii cherry, feta, usturoi, busuioc, ulei de masline, creveti. Ingrediente: 300gr paste spiralate 3 linguri sos pesto proaspăt rosii cherry ⅓ ceasca brânză feta 2 catei usturoi 1 lingurita busuioc uscat 1 lingură de ulei de măsline 1 cana creveți proaspeți Mod de preparare: […]
Pofta buna!