Culingionis cu cartofi

Printeaza

Culingionis cu cartofi din: faina, untura, sare, drojdie de bere, cartofi, branza uscata de oaie, usturoi, frunze de menta si pulpa de rosii.

Culingionis_cu_cartofi

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • untură
  • sare
  • 1 linguriţă drojdie de bere

Pentru umplutură:

  • 600 g cartofi
  • 300 g brânză uscată de oaie
  • 2 căţei mari de usturoi
  • frunze de mentă
  • sare

Pentru sos:

  • 300 g pulpă de roşii
  • 100 g brânză rasă de oaie

 

Mod de preparare:

Puneţi făina în castron, în centrul acesteia faceţi o scobitură în care aşezaţi drojdia, untura şi suficientă apă pentru a frământa un aluat potrivit de elastic.

Acoperiţi aluatul cu un şervet curat şi lăsaţi-l să se dospească.

Separat, puneţi la fiert în apă fierbinte, cartofii bine spălaţi.

Când sunt gata curăţaţi-i de coajă, pasaţi-i în piureu, adăugaţi brânza rasă, mentă, usturoi (mujdei), sare după gust.

Intindeţi o foaie subţire din aluat pe care îl tăiaţi în cercuri cu diametrul, de 7-8 cm.

Pe mijlocul acestora puneţi câte 1 linguriţă din umplutură.

Impăturiţi şi ciupiţi marginile acestora pentru a lua formă de spic.

Fierbeţi culingionis în apă cu puţină sare.

Când se ridică la  suprafaţă, puneţi-i într-o tavă, apoi stropiţi-i cu sosul fierbinte de roşii şi brânză.

Daţi tava la cuptor pentru 10 minute şi aduceţi preparatul la masă.

 

 

Culingionis cu cartofi

Culingionis_cu_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.