Cultunasi cu varza murata
PrinteazaCultunasi cu varza murata din: ou, faina, varza, ceapa, ulei, smantana.
Aluat:
- 1 ou
- 200 ml apă
- 500 g făină
- sare
Umplutură:
- 1/2 kg varză murată
- ulei
- 2 cepe mari
- smântână
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pentru aluat, pune făina, sarea şi oul într-un castron şi frământă un aluat adăugând apa puţin câte puţin. Acoperă cu folie alimentară şi lasă-l să se odihnească 30 de minute.
Taie fin varza şi căleşte-o în puţin în ulei, împreună cu o ceapă tocată mărunt, apoi potriveşte de sare şi piper. Dacă varza e dulce, adaugă la final puţină pastă de tomate, întinde aluatul în foaie subţire (1,5-2 mm) şi decupează discuri cu un pahar mare.
Pune varză pe jumătate din fiecare disc, acoperă cu cealaltă jumătate şi lipeşte răsucind puţin marginile. Intr-o oală, pune la fiert apă cu sare.
Când dă apa în clocot, pune colţunaşii, lasă-i să fiarbă 5-6 minute şi scoate-i într-un bol. Serveşte-i cu ceapă prăjită şi smântână.
Pofta buna!