Cultunasi cu varza murata

Printeaza

Cultunasi cu varza murata din: ou, faina, varza, ceapa, ulei, smantana.

Ingrediente:Cultunasi cu varza murata

Aluat:

  • 1 ou
  • 200 ml apă
  • 500 g făină
  • sare

Umplutură: 

  • 1/2 kg varză murată
  • ulei
  • 2 cepe mari
  • smântână
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pune făina, sarea şi oul într-un castron şi frământă un aluat adăugând apa puţin câte puţin. Acoperă cu folie alimentară şi lasă-l să se odihnească 30 de minute.

Taie fin varza şi căleşte-o în puţin în ulei, împreună cu o ceapă tocată mărunt, apoi potriveşte de sare şi piper. Dacă varza e dulce, adaugă la final puţină pastă de tomate, întinde aluatul în foaie subţire (1,5-2 mm) şi decupează discuri cu un pahar mare.

Pune varză pe jumătate din fiecare disc, acoperă cu cealaltă jumătate şi lipeşte răsucind puţin marginile. Intr-o oală, pune la fiert apă cu sare.

Când dă apa în clocot, pune colţunaşii, lasă-i să fiarbă 5-6 minute şi scoate-i într-un bol. Serveşte-i cu ceapă prăjită şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.