Cum să afumăm carnea în gospodărie

Printeaza

Cum să afumăm carnea în gospodărieLa curte, afumarea se face în podul casei sau se sapă la adâncime de circa un metru între ele, două gropi adânci de 30-40 cm şi cu diametrul de 60-70 cm. Intre ele se face un şanţ de 25-30 cm- adâncime şi 10-15 cm lăţime, care se acoperă cu o scândură, peste care se pune pământ.

Pe aici va circula fumul de la groapa cu foc mocnit spre groapa de afumare, răcindu-se pe parcurs.

Dacă fumul ar rămâne cald, el ar putea să ardă tot ce s-a pus la afumat.

Peste groapa de afumare se pune o cutie din scânduri. In interiorul său se vor fixa câţiva drugi suspendaţi, astfel ca să se poată agăţa de ei carnea.

De preferat ar fi, dacă este posibil, să se construiască o afumătoare stabilă, pentru a fi folosită permanent.

Focul pentru afumare este bine ca să fie făcut din lujeri de porumb sau rumeguş, coajă de stejar şau de fag, ramuri de viţă-de-vie.

Lemnul de brad este contraindicat, deoarece conferă un fum neplăcut, care ar putea face carnea amară.

 

Pofta buna!


 

Poate iti place si:

Ciorbă cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc afumata

Ciorba cu carne de porc afumata din: carne de porc, faina, cartofi, tarhon, lamai, apa, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne afumată de porc 1 lingură făină 3-4 cartofi 2 linguri smântână 1 lingură tarhon conservat în oţet sau 1 linguriţă tarhon uscat mărunţit zeamă de la 1-2 lămâi Pentru […]

Gulas cu carne de vita si slanina afumata

Gulas cu carne de vita si slanina afumata din: ceapă, untură topită, spată de vită, usturoi, boia tare, chimen, slănină afumată, ardei verzi, roşii, rachiu, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 100 g ceapă 40 g untură topită 300 g spată de vită 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de boia tare 1 linguriţă de chimen 1 felie mică de slănină afumată 1 linguriţă de untură […]

Varza cu carne de porc si sunca afumata

Varza cu carne de porc si sunca afumata din: varza, carne de porc, sunca de porc, ceapa, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, boia dulce, bors, sare, piper, cimbru, malai, smantana. Ingrediente: 1 kg varza alba 600 g carne de porc cu os 100 g sunca de porc afumata 2 cepe 1 ardei gras […]

Tocanita cu carne afumata

Tocanita cu carne afumata

Tocanita cu carne afumata din: carne macra afumata, untura de porc, sare, piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g carne macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga (terci)   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untură şi o cană […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta partea cu afumatul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.