Cum se curăţă calamarii

Printeaza

Cum se curăţă calamarii: Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi.

Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi tot mănunchiul de tentacule chiar de sub ochi. Dacă observaţi o umflătură mică şi tare în mijlocul tentaculelor, desprindeţi-o şi aruncaţi-o.

Este ciocul calamarului şi nu e comestibil. Ochii sunt ataşaţi de intestinele calamarului, aflate într-un sac mare, tubular, din interiorul capului. Dacă trageţi uşor de ochi, aceştia se vor desprinde împreună cu intestinele. In cap se mai găseşte ceva care seamănă cu o pană de plastic transparentă.

Aceasta este un fel de os care trebuie aruncat odată cu intestinele. Trageţi în exterior toată membrana alb-albăstruie, apoi spălaţi bine calamarul pe dinăuntru şi pe dinafară şi ştergeţi-l.

Acum calamarul poate fi umplut, dacă aceasta este intenţia dvs., dar dacă vreţi să-l prăjiţi sau să-l frigeţi pe grătar, ar fi bine să-l deschideţi şi să-l crestaţi. Astfel calamarul va deveni mai fraged şi se va curba în timpul preparării. Aşezaţi calamarul pe planşeta de tocat şi înfigeţi în cap un cuţit.

Despicaţi într-o parte capul calamarului, ca şi cum aţi deschide o carte. Crestaţi foarte uşor suprafaţa cu un cuţit ascuţit, având grijă să nu pătrundeţi prea adânc. Acum puteţi să-l preparaţi cum doriţi.

 

Calamari la grătar cu lămâie și usturoi

Calamari la grătar cu lămâie și usturoi – preparat culinar mediteranean deosebit de apreciat pentru simplitatea și rafinamentul său. Acest fel de mâncare îmbină armonios textura delicată a calamarilor cu aroma proaspătă a lămâii și notele intense ale usturoiului, rezultând un platou ideal pentru mesele de vară sau ocaziile speciale. Prepararea calamarilor la grătar este […]

Calamari umpluți cu brânză feta și spanac

Calamari umpluți cu brânză feta și spanac – un preparat rafinat și gustos, perfect pentru mesele speciale sau pentru a impresiona oaspeții la o cină elegantă. Această rețetă combină delicatețea fructelor de mare cu aromele bogate ale brânzei feta și prospețimea spanacului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și savuros. Este o alegere excelentă pentru […]

Calamari în Sos Marinara

Calamari în Sos Marinara din: calamari, ulei, ceapa, usturoi, rosii, vin, pasta de tomate, busuioc, oregano, sare, piper, paste, parmezan. Descoperă o rețetă ce aduce împreună bogăția maritimă și esența bucătăriei mediteraneene. Această delicatesă, în care calamarii fragezi se îmbină armonios cu un sos de roșii plin de savoare, usturoi, vin alb și ierburi aromatice, […]

 

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • cum se curata calamarul
  • cum se curata calamarii
  • tentacule de calamar
  • cum se prepara calamarul

2 comentarii

  1. Bine de stiu, nu stiu daca o sa ajung vreodata sa curat niste calamarii, dar nu se stie niciodata … 🙂

  2. Mi-e o scarba de calamari… de nu mai pot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.