Cum facem gemul sa tina

Printeaza

Gemurile, jeleurile şi marmeladele ţin, de obicei, ani în şir. Produse şi depozitate corect, acestea nu vor fi atacate de microorganisme – mucegaiuri sau agenţi de fermentaţie – atâta timp cât borcanele rămân închise.

Totuşi, din cauza oxidării şi a modificărilor ingredientelor din cauza enzimelor, aroma de fruct, culoarea şi consistenţa produsului se vor schimba cu timpul.

Astfel, chiar dacă aţi lucrat corect şi gemul ar trebui să ţină mult timp, cu timpul gustul şi mirosul acestuia vor slăbi.

Atunci când se fac greşeli la preparare, cel mai frecvent apare mucegaiul, care produce alterarea. Drojdiile şi bacteriile nu se mai dezvoltă corect atunci când conţinutul de zahăr depăşeşte o anumita limită.

Din acest motiv, acestea din urmă nu prezintă o problemă pentru gemurile şi jeleurile comune.

Nu ajunge să îndepărtaţi mucegaiul de la suprafaţă, deoarece el s-a răspândit deja în tot borcanul. Astfel, gemurile, jeleurile şi marmeladele care au prins mucegai nu se mai pot consuma.

 

Cum facem gemul sa tina

Cum facem gemul sa tina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.