Legume la Grătar cu Oregano din: vinete, ardei, dovlecei, ulei de masline, oregano, sare, piper, suc de lamaie. Această rețetă delicioasă și sănătoasă îmbină vinete, ardei și dovlecei, toate marinate și gătite la grătar pentru un gust de neuitat. Ingrediente: 2 vinete, feliate subțire 2 ardei roșii, tăiați pe jumătate și curățați 2 dovlecei, feliați […]
Cum se gatesc legumele
PrinteazaCum se gatesc legumele: Fierberea în abur este cel mai dietetic mod de a găti legumele. Se pretează la aproape orice fel de legume, fiind modul de gătire preferat pentru rădăcinoase, broccoli, conopidă, spanac, fasole, mazăre.
Apa fierbinte, uneori amestecată cu vin şi condimente, se toarnă în vasul special, din oţel inoxidabil, până la o înălţime de 2-3 cm.
Legumele se aşază pe sita cu găuri şi se acoperă cu un capac. Se fierb în abur până când se ajunge la frăgezimea dorită.
Prin fierberea în abur se evită trecerea vitaminelor şi mineralelor în apă sau ulei, aşa cum se întâmplă la fierbere, înăbuşire sau prăjire.
Pentru o garnitură asortată, este bine să se aşeze legumele pe grătar treptat, începând cu cele care au timp de fierbere mai mare.
Fierberea în abur este metoda ideală pentru obţinerea legumelor „al dente“. Termenul provenit din bucătăria italiană se referă atât la paste şi orez, cât şi la legume.
Legumele sunt complet gătite, dar nu sunt moi, ci rămân puţin crocante, opunând rezistenţă la mestecare.
Textura densă păstrează mai bine aromele şi prelungeşte durata unei mese, ceea ce este în beneficiul sistemului digestiv, care primeşte treptat „materia primă”, dar şi a gingiilor, a muşchilor antrenaţi în masticaţie, care îşi menţin tonusul.
Pentru a pune capăt procesului de prelucrare termică, bucătarii italieni procedează cu legumele asemenea pastelor: le trec rapid prin jet de apă rece; culorile înviorându-se, legumele devin mai apetisante.
Cum se gatesc legumele
Savurati!
Legume Asortate la Air Fryer: O Alegere Sănătoasă
Legume Asortate la Air Fryer: O Alegere Sănătoasă din: dovlecel, ardei, ceapa rosie, morcov, broccoli, ulei de masline, sare, piper, paprika afumata, usturoi pudra. Descoperiți plăcerea de a găti legume într-un mod nou și sănătos cu această rețetă. Această metodă nu doar că reduce semnificativ necesarul de ulei, dar intensifică și aromele naturale ale legumelor, […]
Pofta buna!