Carne de iepure cu legume sotate din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi 200 g […]
Cum se pregateste iepurele
PrinteazaCum se pregateste iepurele
Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm.
Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru.
Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. Se taie urechile, pentru a se putea jupui capul.
După jupuire, se controlează să nu rămână păr pe corp.
Se spintecă pe burtă în lungul abdomenului, până la piept şi se scot organele cu mare atenţie, pentru a nu se sparge fierea.
Carnea se taie în sferturi sau în porţii (nu se spală decât în locurile unde este murdară) şi se pune la marinat.
Blana se presară cu sare, se freacă cu mălai, se întinde pe o scândurică, cu părul în jos, se bate pe margine cu cuie şi se pune la uscat.
Este bine de ştiut că iepurele care se consumă în anul în care s-a născut se ţine un timp mai scurt (câteva ore) în marinată.
Cum se pregateste iepurele
Pofta buna!
Carne de iepure cu legume sotate
Iepure cu sos alb de vin
Iepure cu sos alb de vin din: iepure, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamaie, faina, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de iepure un cub concentrat de legume 2 morcovi o ceapă o cutie mică ciuperci 200 g smântână grasă o lămâie un gălbenuş 2 linguri făină 250 ml vin alb 100 g unt […]
Pofta buna!
Bine de stiut faza cu iepurele