Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg

Printeaza

Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg. Uciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu.

Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi să dau drumul la foc; până când apa începe să fiarbă, crabii deja au adormit şi nu-şi dau seama ce se întâmplă.

Dacă preferaţi să ucideţi crabul înainte de a-l găti, puneţi-l cu carapacea în jos pe o planşetă de tocat şi căutaţi clapa osoasă de pe abdomen.

Trageţi-o într-o parte, înfigeţi un instrument ascuţit sau o ţepuşă groasă în orificiul care se observă şi loviţi cu mâna în ţepuşă.

Astfel veţi străpunge sistemul nervos al crabului şi acesta va muri imediat.

Pentru a găti crabul, umpleţi cu apă rece o oală adâncă şi adăugaţi câte o linguriţă de sare, până când apa ajunge la fel de sărată ca apa de mare. Puneţi crabul în oală, având grijă să fie cufundat complet în apă.

Puneţi oala pe aragaz şi aduceţi apa la fierbere, la foc mic, apoi lăsaţi să fiarbă în clocote mici circa 10 minute, până când căldura pătrunde prin carapacea groasă până la carnea din interior.

Scoateţi crabul cu atenţie din apa fierbinte, folosind o lingură cu găuri sau nişte cleşti, şi lăsaţi-l pe o tavă să se răcească.

 

Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg

Linguine cu carne de crab si parmezan

Linguine cu carne de crab si parmezan din: crab, linguine, parmezan, vin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: linguine crab parmezan vin usturoi sare si piper   Mod de preparare: Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase, singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un crab întreg […]

Chiftele de crab in pesmet

Chiftele de crab in pesmet din: pesmet, carne de crab, boia, ceapa, maioneza, patrunjel, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: 5 mâni de pesmet alb proaspăt 400 g carne de crab 1/2 linguriţă boia de ardei cayenne 3 linguri sos Wcorchestershire 3 fire ceapă verde, tocate 4 linguri cu vârf de maioneză 5 linguri pătrunjel verde […]

Crab cu piper

Crabul cu piper este un preparat culinar originar din Singapore, care pune în valoare aroma bogată a cărnii de crab cu ajutorul unor condimente iuţi, foarte savuroase. Este o mâncare foarte apreciată în restaurantele cu specific asiatic din America de Nord. In general, pentru realizarea acestei reţete se foloseşte carnea de crab cu carapacea tare. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/cum-pregatiti-fierbeti-crab-viu-intreg html
  • retete cu crabi
  • crabi preparare

1 comentariu

  1. Bine de stiu, desi nu cred ca o sa fac vreodata, dar bine de stiut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.