Cum se prepara bulionul de legume
PrinteazaO reteta despre cum se prepara bulionul de legume din: ceapa, cotoare de broccoli, praz, morcovi, telina, dovlecei, ulei de masline, vin alb, apa, ceapa, cimbru, rozmarin, foi de dafin, usturoi si cuisoare.
- 2 cepe medii
- 100 g cotoare de broccoli
- 250 g praz
- 300 g morcovi
- 200 g ţelină
- 150 g dovlecei
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- 250 ml vin alb
- 3 1 apă
- 1/2 ceapă friptă pe grătar (sau într-o tigaie, fară grăsime)
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 1/2 căţel de usturoi
- 1-2 cuişoare
Mod de preparare:
Curăţă cepele şi taie-le rondele mari. Spală toate legumele şi taie-le bucăţi mici.Inăbuşă ceapa cu ulei şi 1 lingură de apă. Adaugă legumele şi căleşte-le în cratiţa neacoperită.
Toarnă vinul şi lasă-l să se evapore, apoi pune apa.
Adaugă jumătatea de ceapă friptă şi aromele, amestecă şi lasă supa să clocotească 30-40 de minute, la foc mediu, îndepărtând din când în când spuma ce se formează la suprafaţă.
Strecoară totul printr-un tifon şi strânge lichidul într-o oală.
Fierbe supa până când scade, obţinând la final 1,5 l bulion de legume.
Pofta buna!
Buna!Multmesc pentru aceasta reteta!Doresc sa stiu daca exista un anume mod de pastrare pentru o perioada de timp mai indelungat?Ex.:La borcan/sticla prin sterilizare?Astfel incat sa o avem la indemana atunci cand avem imediata nevoie,lanumite retete.Multumesc inca o data pentru sfaturi/retete.Va doresc un an mai bun dar obligatoriu sanatos!