Cum se prepara carnea tocata de porc
PrinteazaCum se prepara carnea tocata de porc
Carnea tocată pentru umpluturi (ardei gras, gulii, cartofi, roşii, castraveţi, praz, varză – sarmale etc.)
Se prepară astfel: pentru 500 g carne tocată se folosesc 60-100 g orez, 60-100 g ceapă, una-două linguri cu vârf de pătrunjel verde sau de mărar tăiat mărunt, sare, piper pisat, după preferinţă.
Carnea nu trebuie să fie numai slabă sau prea grasă. Pentru calitatea tocăturii, este bine să se amestece carnea slabă cu came grasă.
Carnea slabă (vită) se curăţă de pieliţe, tendoane şi vene şi se dă de două ori prin maşina de tocat.
Orezul se adaugă opărit, cu bobul întreg, iar ceapa trebuie să fie tăiată mărunt şi puţin călită în grăsime. (Pentru cei care doresc sa mănânce mai dietetic, ceapa se poate adauga şi necălită.)
In timp ce se amestecă, se adaugă câte puţină apă călduţă, până ce compoziţia devine pufoasă. Orezul se poate introduce şi crud în tocătură, dar atunci neapărat se adaugă de două ori mai multă apă decât cantitatea de orez, pentru ca bobul de orez să nu rămână tare.
La tocătură pentru chiftele, perişoare, musaca, muşchi tocat etc. nu se pune orez, ci miez de pâine (100-150 g miez de pâine, veche de o zi, două, dar nu mucegăită, la 500 g came), care se pune la înmuiat în apă sau lapte rece, după care se stoarce bine.
Se adaugă unu-două ouă şi: 60-100 g ceapă, una-două linguri cu pătrunjel verde sau mărar tăiat mărunt, sare, piper pisat, după preferinţă.
Pofta buna!