Fazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 2 fazani 6-8 felii bacon afumat 1 morcov mare 1 tijă de ţelină 1/2 rădăcină mică de ţelină 400 ml vin alb parfumat 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr 100 ml rachiu de vin 400 ml […]
Cum se prepara fazanul fript
PrinteazaCum se prepara fazanul fript: Dacă este tânăr, fazanul se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine fraged.
Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din marinată.
Aripile se răsucesc pe spate, iar picioarele se scurtează – se taie până la genunchi, se introduc înăuntru ca să-şi păstreze forma şi se leagă cu aţă.
Pieptul se înveleşte în felii de slănină şi se leagă cu aţă. Se pune într-o tavă unsă şi se introduce la cuptor.
După 30-40 minute de frigere, se scoate slănina şi se mai lasă să se rumenească frumos. I
n tava în care frigem fazanul putem adăuga felii de ceapă, morcov, ţelină, boabe de piper. Se adaugă din când în când câte puţină apă, iar pasărea se unge cu sosul format.
Cum se prepara fazanul fript
Când este gata, se scoate din tavă, iar restul plus legumele se sting cu un pahar de vin sau supă de oase ori apă caldă. Se mai lasă să fiarbă câteva minute. Se strecoară, pasându-se şi legumele.
Zeama se pune în sosieră şi se serveşte la masă odată cu fazanul fierbinte.
Dacă se reîncălzeşte, feliile de fazan se înnegresc şi se usucă.
Se serveşte cu diferite garnituri: mazăre sote, morcov sote, cartofi pai, sufleu de mere, ciuperci fripte şi altele,
Nu trebuie să lipsească şi câteva foi de lăptuci.
Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan de circa 2 kg 2 cepe 30 ml oţet 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură de pătrunjel 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se pune fazanul curăţat […]
Pofta buna!