Cum se prepara iaurtul de casa
PrinteazaCum se prepara iaurtul de casa: Iaurtul facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat cel cumparat din magazin.
De aceea, noi va recomandam sa incercati sa preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra.
Ingrediente:
- 1 litru lapte integral si proaspat
- 2 linguri iaurt simplu
Mod de preparare:
Laptele se pune intr-o cratita la fiert la foc mediu. Laptele se fierbe pana cand spuma se ridica pana la marginea cratitei, aproximativ 10 minute.
Cu ajutorul unei strecuratori mici se indeparteaza smantana rezultata dupa fierbere.
Cratita se acopera si se pune intr-o oala mai mare cu apa pentru ca laptele sa se raceasca mai repede.
Laptele va fi perfect de utilizat la temperatura de 40 grade, deci daca aveti un termometru masurati temperatura laptelui, iar in cazul in care nu aveti, verificati laptele sa fie caldut.
Intr-un castron de plastic se pun cele 2 linguri de iaurt si se toarna printr-o sita putin lapte, vreo 5-6 linguri.
Se amesteca foarte bine, dupa care se pune si restul cantitatii de lapte si se amesteca.
Se procedeaza astfel pentru ca este mult mai usor de omogenizat iaurtul intr-o cantitate mai mica de lapte.
Castronul de plastic cu iaurt se acopera cu un capac etans si se inveteste intr-un material gros.
Tineti-l intr-un loc cald, pentru aproximativ 7-8 ore fara sa-l miscati.
Cu cat sta mai mult iaurtul devine mai acrisor.
Se scoate cu grija capacul la castron pentru ca are condens si nu e bine sa cada in iaurt.
Procesul de preparare a iaurtului de casa se incheie la frigider unde trebuie sa stea cel putin 3 ore.
Iaurtul de casa este gata sa fie savurat alaturi de cornuri, gem, cereale, biscuiti, asa cum stim ca va place sa mancati in fiecare dimineata.
Cum se prepara iaurtul de casa
Pofta buna!
o sa fac si eu iaurt in casa, mai ales ca am un copil mic, e mult mai sanatos fata de ce gaseste la noi in magazine
De retinut 🙂