Cum se prepara iaurtul de casa

Printeaza

Cum se prepara iaurtul de casa: Iaurtul facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat cel cumparat din magazin.

De aceea, noi va recomandam sa incercati sa preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra.

Ingrediente:

  • 1 litru lapte integral si proaspat
  • 2 linguri iaurt simplu

 

 

 

 

Mod de preparare:

Laptele se pune intr-o cratita la fiert la foc mediu. Laptele se fierbe pana cand spuma se ridica pana la marginea cratitei, aproximativ 10 minute.

Cu ajutorul unei strecuratori mici se indeparteaza smantana rezultata dupa fierbere.

Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_05

Cratita se acopera si se pune intr-o oala mai mare cu apa pentru ca laptele sa se raceasca mai repede.

Laptele va fi perfect de utilizat la temperatura de 40 grade, deci daca aveti un termometru masurati temperatura laptelui, iar in cazul in care nu aveti, verificati laptele sa fie caldut.

Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_08

Intr-un castron de plastic se pun cele 2 linguri de iaurt si se toarna printr-o sita putin lapte, vreo 5-6 linguri.

Se amesteca foarte bine, dupa care se pune si restul cantitatii de lapte si se amesteca.

Se procedeaza astfel pentru ca este mult mai usor de omogenizat iaurtul intr-o cantitate mai mica de lapte.

Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_10

Castronul de plastic cu iaurt se acopera cu un capac etans si se inveteste intr-un material gros.

Tineti-l intr-un loc cald, pentru aproximativ 7-8 ore fara sa-l miscati.

Cu cat sta mai mult iaurtul devine mai acrisor.

Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_11

Se scoate cu grija capacul la castron pentru ca are condens si nu e bine sa cada in iaurt.

Procesul de preparare a iaurtului de casa se incheie la frigider unde trebuie sa stea cel putin 3 ore.

Iaurtul de casa este gata sa fie savurat alaturi de cornuri, gem, cereale, biscuiti, asa cum stim ca va place sa mancati in fiecare dimineata.

Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_14

 

Cum se prepara iaurtul de casa

 

Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_17

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. o sa fac si eu iaurt in casa, mai ales ca am un copil mic, e mult mai sanatos fata de ce gaseste la noi in magazine

  2. De retinut 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.