Cum se prepara Lup de mare cu bacon si legume in pergament

Printeaza

Cum se prepara Lup de mare cu bacon si legume in pergament – Lupul de mare este un pește cu carne albă și delicată, care se combină perfect cu aromele sărate ale baconului și prospețimea legumelor.

Gătind în pergament, vei obține un preparat umed și plin de arome, ideal pentru o masă specială sau o cină elegantă.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de lup de mare (aproximativ 150-200 g fiecare)
  • 100 g bacon, tăiat fâșii
  • 1 dovlecel, tăiat rondele
  • 1 morcov, tăiat fâșii subțiri
  • 1 ardei gras (orice culoare), tăiat fâșii
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Ierburi proaspete (mărar sau pătrunjel) pentru decor

Mod de Preparare:

Pregătirea ingredientelor:

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Spală bine legumele și taie-le în felii subțiri.

Pregătirea pergamentului:

Taie două bucăți mari de hârtie de pergament (sau folie de aluminiu) în formă de inimă sau pătrat, suficient de mari pentru a înveli fiecare file de pește și legumele.

Asamblarea ingredientelor:

Pe fiecare bucată de pergament, așază câteva rondele de dovlecel, fâșii de morcov și ardei. Presară usturoiul tocat peste legume, apoi așază fileul de lup de mare deasupra.

Adăugarea baconului:

Pune fâșiile de bacon deasupra fileului de pește. Stropește cu ulei de măsline și sucul de lămâie. Condimentează cu sare și piper după gust.

Împachetarea:

Îndoaie și sigilează pergamentul, plin de ingrediente, astfel încât să formezi un pachet etanș. Asigură-te că nu există goluri prin care să scape sucurile.

Gătirea în cuptor:

Așază pachetele în cuptor și coace timp de 20-25 de minute, până când peștele este gătit și legumele sunt fragede.

Servire:

Scoate pachetele din cuptor și lasă-le să se răcească timp de câteva minute. Deschide cu grijă pachetele pentru a evita aburul fierbinte.

Servește imediat, decorat cu ierburi proaspete.

Cum se prepara Lup de mare cu bacon si legume in pergament – Valori Nutriționale (per porție estimată):

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 20 g
  • Carbohidrați: 10 g

Se potrivește foarte bine cu un vin alb sec sau un cocktail de fructe. Poate fi servit alături de o salată verde sau o garnitură de orez.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.